Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duurste entertainmentscheiding voor Michael Jordan

Shownieuws

De duurste scheiding van een beroemdheid ooit staat op naam van voormalig basketballer Michael Jordan. Zijn aanstaande ex krijgt zo'n 150 miljoen dollar.

De duurste scheiding van een beroemdheid in de geschiedenis staat op naam van voormalig basketballer Michael Jordan. De vrouw van Jordan, Juanita Vanoy, kan aanspraak maken op de helft van zijn vermogen, dat wordt geschat op een slordige driehonderd miljoen dollar.

Het stel, dat sinds vorig jaar in scheiding ligt, was achttien jaar getrouwd. Omdat Jordan zijn meeste geld gedurende het huwelijk heeft verdiend, krijgt Vanoy volgens Forbes de helft. Het Amerikaanse zakenblad heeft een lijst samengesteld van de duurste entertainmentscheidingen ooit.

Op de tweede plaats staat zanger Neil Diamond. Ook hij telde zo'n 150 miljoen dollar neer in zijn scheiding van productieassistente Marcia Murphey. De twee trouwden in 1969, precies een jaar voor zijn doorbraak. In 1996 gingen ze uit elkaar en hoewel Diamond een pijnlijk groot bedrag aan zijn ex heeft betaald, zegt hij dat ze de breuk hem elke stuiver waard was.

Ook regisseur Steven Spielberg heeft diep in de buidel getast om zijn scheiding van actrice Amy Irving rond te krijgen. Zij kreeg eveneens de helft van zijn toenmalige vermogen, dat in 1989 neerkwam op zo'n honderd miljoen dollar. Spielberg staat in de lijst van Forbes dan ook op de derde plaats.

Andere sterren in de lijst, overigens allemaal mannelijk, zijn Harrisson Ford (85 miljoen dollar) en Kevin Costner (80 miljoen dollar). Opvallend is dat Paul McCartney op de zesde plaats staat. De ex-Beatle heeft een geschat vermogen van zevenhonderd miljoen dollar, maar zal zijn Heather Mills volgens Forbes zestig miljoen dollar hebben betaald als de scheiding eenmaal rond is. Verder zijn regisseur James Cameron, acteur Michael Douglas en zanger Lionel Richie in de toptien te vinden.

Mick Jagger sluit de lijst af op de tiende plaats. Zijn ex-vrouw Jerry Hall moest genoegen nemen met een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen dollar nadat Jagger met succes had aangevoerd dat de Balinese huwelijksceremonie in 1990 niet wettig was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen