Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Gere wekt woede met kus Bollywood-actrice

Shownieuws

Richard Gere heeft een slechte beurt gemaakt bij het Indiase volk. De acteur kuste actrice Shilpa Shetty en plein public meerdere malen op haar wangen.

(Novum/AP) - Richard Gere heeft een slechte beurt gemaakt bij de Indiase bevolking. De acteur, die zondag op een bijeenkomst voor de bestrijding van aids was in New Delhi, kuste daar de Bollywood-actrice Shilpa Shetty en plein public meerdere malen op haar wangen, tot groot ongenoegen van de Indiase bevolking.

In verschillende Indiase steden gingen maandag betogers de straat op. Poppen met de beeltenis van Gere werden in brand gestoken en ook foto's van Shetty gingen in vlammen op. De reden dat de bevolking woedend werd, was volgens een woordvoerder van de nationalistisch-hindoeïstische Bharatiya Janata Partij dat de omhelzing in strijd is met de Indiase traditie.

Shetty won begin dit jaar de Britse versie van de realityshow Big Brother. Zij speelde in ongeveer vijftig Bollywoodfilms. De 57-jarige Gere is bekend van films als 'Pretty woman' en 'Shall we dance'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen