Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brokstukken Titanic gebruikt voor horlogelijn

Shownieuws

De brokstukken van het Britse schip Titanic zijn gebruikt voor een luxe horlogelijn. "Het is een zeer luxe en exclusieve lijn", zegt de maker.

De brokstukken van het Britse schip Titanic, dat in 1912 verging, zijn gebruikt voor een luxe horlogelijn. Een Zwitserse horlogemaker ontwierp de lijn om het gezonken schip te herdenken. "Het is een zeer luxe en exclusieve lijn", zegt de horlogemaker. Hij hoopt dat de collectie niet alleen rijke klanten, maar ook verzamelaars aantrekt. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

De collectie is gemaakt van een mengsel van ijzer en staal. De wijzerplaten van de horloges zijn gemaakt van gelakte brokstukjes van het bekende schip. De uurwerken zijn te koop vanaf vijfduizend euro en kunnen oplopen tot 130 duizend euro. "Rijke mensen willen graag een duur horloge om een verhaal te kunnen vertellen, en wij geven ze een horloge met een verhaal", zegt de maker.

De RMS Titanic was één van de grootste schepen ooit gemaakt. Tijdens haar eerste reis, met meer dan vijftienhonderd opvarenden, kwam het schip in botsing met een ijsberg en verdween drie uur later naar de zeebodem. In 1997 is de scheepsramp verfilmd met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio en Kate Winslet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen