Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Velzen ontvangt de Schaal van Rigter van 3FM

Shownieuws

Roel van Velzen heeft donderdag de Schaal van Rigter gekregen. Zijn eerste nummer 'Baby get higher' was het meest gedraaide plaatje radiozender 3FM.

Zanger Roel van Velzen heeft donderdag de muziekprijs Schaal van Rigter gekregen. Van Velzen ontving de prijs omdat zijn eerste single 'Baby get higher' het afgelopen jaar het meest gedraaide plaatje is op radiozender 3FM. Hij kreeg de prijs tijdens een radio-uitzending uit handen van dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. De prijs is vernoemd naar de drie jaar geleden overleden 3FM-dj Wim Rigter en is de aftrap naar de 3FM Awards.

De zangcarrière van de 29-jarige Van Velzen zit in de lift. Zijn debuutalbum 'Unwind' kwam onlang op nummer één binnen in de Mega Album Top 100. Ook zijn tweede singel 'Burn' deed het goed. De single haalde de zevende plaats en stond twaalf weken in de top 40.

De jaarlijkse 3FM awards, die worden uitgereikt aan de beste popartiest of popact volgens de luisteraars van de zender, worden zondag uitgereikt in het Amsterdamse popodium Paradiso. Er worden in verschillende categorieën prijzen vergeven en het evenement wordt door Giel Beelen en Claudia de Breij gepresenteerd. Artiesten die optreden tijdens de uitreiking zijn onder anderen Di-rect, Krezip, Ilse de Lange en Van Velzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen