Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Tarzan' Ron Link maakt indruk op Henkjan Smits

Shownieuws

Henkjan Smits was na het zien van Tarzan onder de indruk van hoofdrolspeler Ron Link. "Ik dacht bij Idols dat hij niet verder zou komen dan een cruiseschip."

Idols-jurylid Henkjan Smits was na het zien van de musical Tarzan zeer onder de indruk van Idols-deelnemer Ron Link, die de hoofdrol voor zijn rekening neemt. "Ik dacht bij het tweede seizoen van Idols dat hij niet verder zou komen dan een cruiseschip", zei Smits. "Maar nu blijkt dat je met talent, tomeloze ambitie en keihard werken wel degelijk verder kunt komen." Smits was één van de vele BN'ers die zondag naar Scheveningen kwam om de Europese première van de musical bij te wonen.

Ook de andere BN-ers waren zeer te spreken over de show. Musicalster Marjolein Touw vond de musical fenomenaal. "Er gebeurt zoveel, mensen vliegen door de lucht en het licht is prachtig. Echt ongelofelijk." Gordon vertelde dat hij het verhaal een beetje dun vond, maar de hoofdrolspelers magnifiek. Geert Hoes heeft vooral heel veel respect voor de cast. "Als je ziet hoe intensief zo'n show is, moet je echt een kanjer zijn om dit te kunnen."

'Tarzan' Ron Link was zelf na afloop ook heel tevreden. "Het ging super en het publiek was erg enthousiast. Ik ben heel blij dat iedereen zo reageerde." De hoofdrolspeler weet niet hoe spectaculair de show er vanuit de zaal uitziet. "Ik wil het heel graag een keer zien als iemand anders voor mij speelt, maar ik heb de musical in Amerika al gezien en dat vond ik echt fantastisch."

Of ze zelf zouden kunnen overleven in de jungle is voor de meeste BN'ers nog de vraag. Maar ze weten wel wat ze in ieder geval mee zouden nemen. Voor Jim is zijn iPod onmisbaar. Marjolein Touw zou een poederdoos meenemen. "Je weet maar nooit wie je tegen kunt komen", lachte de musicalster. Gordon koos voor iemand 'om mee te lullen'. "Dat klinkt natuurlijk weer dubbelzinnig, maar ik bedoel iemand met wie ik het gezellig kan hebben". Cabaretier Najib Amhali zou beter voorbereid de jungle ingaan. "Ik zou een rambomes meenemen, een visdraad, een dobber en een tent."

Voor deze musical moet de cast aardig door de knieën om zo dicht mogelijk bij de aap te komen. Volgens Link merkt zijn omgeving al dat zijn beenspieren zijn gegroeid. "En als het licht erop schijnt komt het nog beter uit, daar ben ik wel blij mee." Ook Chaira Borderslee, die de rol van Kala vertolkt, voelt het in haar benen. "Ik merk wel dat ik thuis sneller met stoffer en blik op mijn knieën zit," lachte Borderslee. "Maar ik heb het graag voor deze rol over."

Tarzan is uitsluitend te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen