Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mr. Bean houdt Nederlands filmpubliek warm

Shownieuws

De doldwaze komedie rondom überkluns Mr. Bean staat nog steeds bovenaan de Nederlandse box office. De film heeft nu in totaal 2,6 miljoen euro opgebracht.

(Novum/AP) - De doldwaze komedie rondom überkluns Mr. Bean staat nog steeds bovenaan de Nederlandse box office. In de derde week dat 'Mr. Bean's holiday' in de bioscopen draait, zette de film ruim 305 duizend euro om. In totaal heeft de komedie in Nederland nu voor ruim 2,6 miljoen euro aan kaartjes verkocht.

'Wild hogs' komt in de lijst films met de hoogste omzet binnen op twee. De film met John Travolta in de hoofdrol debuteert met een omzet van ruim 207 duizend euro. Op drie is de thriller 'Shooter' binnengekomen, waarin Mark Walhberg als scherpschutter is te zien.

In de Verenigde Staten wordt de filmlijst aangevoerd door de thriller 'Disturbia', die in zijn openingsweekeinde zeventien miljoen euro ophaalde. De sterke opening betekent een doorbraak voor de jonge hoofdrolspeler Shea LaBeouf. Vrijdag maakten producent George Lucas en regisseur Steven Spielberg bekend dat LaBeouf de jonge Indiana Jones gaat spelen in het langverwachte vierde film rondom de avonturier.

Opvallend is ook de dat de nieuwe film van Quentin Tarantino, 'Grindhouse', deze week nog verder is gezakt, en wel naar een tiende plaats. Een week geleden maakte de film al niet de vliegende start die filmkenners voorzien hadden. 'Grindhouse' kwam binnen op de vierde plaats in de box office en zette 'slechts' 8,6 miljoen euro om.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen