Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Wolkers loopt opdracht mis om pikante passages

Shownieuws

Pikante passages in zijn dagboek zijn kunstenaar Jan Wolkers duur komen te staan. Wolkers loopt hiermee een beeldhouwopdracht van 80 duizend euro mis.

De pikante passages in zijn onlangs gepubliceerde dagboek zijn schrijver en beeldhouwer Jan Wolkers duur komen te staan. De gemeente Emmeloord, in opdracht waarvan de kunstenaar een beeldhouwwerk zou maken, heeft naar aanleiding van de passage besloten de samenwerking te verbreken. Hiermee loopt Wolkers 80 duizend euro mis.

De bewuste passage werd op 22 maart voorgelezen door Jeroen Pauw, tijdens de Vara-talkshow Pauw & Witteman. Daar was de 81-jarige Wolkers te gast naar aanleiding van zijn vijftigjarig schrijverschap. Na de uitzending zou burgemeester Van Rappard aan Wolkers hebben laten weten dat wordt uitgekeken naar een andere kunstenaar, zo laat de Vara maandag weten.

Paul Witteman schrok toen hij het nieuws hoorde van Wolkers. "Paul, de Vara is mij 80.000 euro schuldig aan inkomstenderving", grapte de artiest tegen Witteman", zo schrijft de presentator in zijn column in het nog te verschijnen Vara TV Magazine.

Wolkers staat bekend als iemand die graag in detail treedt over seks en alle functies van het lichaam. In boeken als 'Turks fruit' en 'Een roos van vlees' zijn de pikante uitweidingen niet van de lucht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen