Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna arriveert in Malawi met baby David

Shownieuws

Madonna is maandag aangekomen in Malawi. Samen met haar zoontje David Banda is ze in het Zuid-Afrikaanse land om haar liefdadigheidswerk voort te zetten.

(Novum/AP) - Madonna is maandag aangekomen in Malawi. Samen met haar zoontje David Banda is ze in het Zuid-Afrikaanse land om haar liefdadigheidswerk voort te zetten. De popster komt onder meer een kijkje nemen bij de bouw van een medisch centrum voor kinderen.

Aan de komst van de 48-jarige zangeres is heel wat voorbereiding voorafgegaan. Alle weeshuizen en zorgcentra waarmee haar organisatie Raising Malawi samenwerkt, zijn opgeknapt en geverfd. Ook het vliegveld is onder handen genomen. Het gras is geknipt en de heggen zijn gesnoeid.

De geruchten dat Madonna eveneens plannen heeft om nog een baby te adopteren, zijn door een woordvoerder van de artieste stellig ontkend. Wel brengt zij naar verwachting een bezoek aan het weeshuis waar David voor zijn adoptie verbleef. Alle kinderen in het tehuis hebben nieuwe uniformen gekregen en de wegen in het dorp zijn geëffend.

Het medisch centrum, dat door Raising Malawi wordt gefinancierd, wordt maandag officieel geopend. Onbekend is of Madonna bij de openingsceremonie aanwezig zal zijn. Het centrum moet plaats bieden aan vierhonderd kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids. Ongeveer veertien procent van de Malawische bevolking is besmet met het hiv-virus.

Toen Madonna en haar man Guy Ritchie in oktober de 1-jarige David Banda adopteerden, barstte een storm van kritiek los. Volgens mensenrechtenorganisaties zou het koppel geldende adoptieregels aan de laars hebben gelapt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen