Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stap terug emotioneel voor Joop van den Ende

Shownieuws

Van den Ende noemt zijn afscheid als CEO bij Stage Entertainment een emotionele beslissing. Hij trekt zich terug uit de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Joop van den Ende noemt zijn afscheid als CEO bij Stage Entertainment een emotionele beslissing. "Mijn vrouw en ik hebben 's avonds aan de keukentafel wel een traantje gelaten," vertelt de 65-jarige showbizztycoon donderdag aan Novum Nieuws. "Het is de bewustwording van een volgende fase in je leven. Ik heb jonge kinderen en ik wil ze zien opgroeien. Ik wil genieten met mijn vrouw. Maar ik wil ook blijven werken. Dat is een emotionele keuze, maar ik ben er blij mee."

Joop van den Ende maakte donderdag bekend zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding van de internationale onderneming, die live-entertainment produceert. De mediamagnaat besloot het rustiger aan te doen vanwege zijn gezondheid. "Ík heb een burnout gehad en een zware hartaanval. Dan kom je er achter dat je toch roofbouw hebt gepleegd op je lichaam", legt hij uit. "Ik heb mijn vrouw en mijn kinderen moeten beloven het rustiger aan te doen."

Toch verdwijnt Joop niet volledig uit beeld. De musicalgigant blijft aan als president-commissaris, helpt bij het ontwikkelen van nieuwe, oorspronkelijke musicals en wordt, zoals hij dat zelf noemt 'senior coach.' "Mijn nieuwe taak is het overbrengen van kennis, stimuleren en motiveren. Dat wil ik graag doen. Mensen begeleiden zit in mijn bloed. Ik zou in mijn volgende leven, als ik terugkom op aarde, graag voetbalcoach willen worden", grapt hij.

Van den Ende draagt zijn taken als over aan Henk Kivits, die eerder Bestuursvoorzitter was van Holland Casino. Kivits begint per 1 september aan zijn nieuwe functie. "Ik laat mijn kindje niet los, wel de dagelijkse leiding. Niemand is onmisbaar", verzekert Joop " Ik zal niet minder in uren werken. Maar de spanning en druk van het uitbreiden van een onderneming, van vijf- tot zevenduizend mensen leiden, dat vraagt om iemand met honderdvijftig procent aandacht en energie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen