Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Egbert Jan Weeber en Bas Muijs strijden om filmrol

Shownieuws

Egbert Jan Weeber, Bas Muijs, Achmed Akkabi en Jon Karthaus zijn alle vier in de race voor een hoofdrol in 'Alibi', de nieuwe speelfilm van Johan Nijenhuis.

Egbert Jan Weeber, Bas Muijs, Achmed Akkabi en Jon Karthaus zijn alle vier in de race voor een hoofdrol in 'Alibi', de nieuwe speelfilm van Johan Nijenhuis. Dat heeft productiemaatschappij A-Film donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een rol naast Tygo Gernandt, van wie woensdag bekend werd dat hij de hoofdrol speelt.

De bewuste rol zou eigenlijk worden vertolkt door Mimoun Oaïssa. Hij trok zich terug nadat hij het met Nijenhuis niet eens kon worden over het script. "Het is een komedie, en iedereen heeft een ander gevoel voor humor", zei de filmmaker daarover.

Weeber speelde in films als 'Van God los' en 'Oesters van Nam Kee' en Bas Muijs uit Goede Tijden, Slechte Tijden en de Tien-serie Voetbalvrouwen. Het gezicht van Akkabi is vooral bekend uit de Albert Heijn-reclame waarin hij een vakkenvuller speelt. Karthaus speelde eerder in de kinderserie Zoop.

'Alibi' gaat over twee vrienden die mensen tegen betaling van een alibi voorzien. Als er een mooi meisje in het spel komt, wordt de vriendschap onder druk gezet. De opnamen van de film gaan in juni van start. In december moet 'Alibi' dan gaan draaien in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen