Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Beatles schikken ruzie met EMI

Shownieuws

Apple Corps, de platenmaatschappij van The Beatles, heeft na een juridisch gevecht van twee jaar geschikt met platenlabel EMI. Over de hoogte is niets bekend.

Apple Corps, de platenmaatschappij van The Beatles, heeft na een juridisch gevecht van twee jaar een schikking getroffen met platenlabel EMI. Over de hoogte van de schikking is niets bekend.

Sir Paul McCartney, Ringo Starr en de weduwen van George Harrison en John Lennon stelden dat EMI hen nog 45 miljoen euro schuldig was aan royalties. Het is niet duidelijk of dat geld nu wordt betaald. "Ik kan bevestigen dat we een schikking hebben getroffen die voor beide partijen acceptabel is", zegt een woordvoerder van EMI tegen de BBC. "Verder zeggen we niets over deze zaak."

EMI brengt de muziek van The Beatles sinds de jaren zestig aan de man. De rechten berusten bij het door The Beatles opgerichte Apple Corps, dat tot dusver weigert hits als 'Hey Jude' en 'Let it be' beschikbaar te stellen voor online verkoop. De overeenkomst zou ervoor kunnen zorgen dat de hits van de Britse band tegen betaling als legale download beschikbaar worden.

Woensdag werd bekendgemaakt dat Neil Aspinall, het hoofd van Apple Corps, na veertig jaar stopt met het behartigen van de zakelijke belangen van de band. Hij werd vaak 'de vijfde Beatle' genoemd, omdat hij regelmatig financiële knopen voor de band doorhakte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen