Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Topshop-collectie Kate Moss de grond in geboord

Shownieuws

De collectie van Kate Moss voor Topshop is genadeloos de grond in geboord. De kleding zou alleen geschikt zijn voor magere meisjes en niet origineel zijn.

De collectie die Kate Moss heeft ontworpen voor de Britse winkelketen Topshop is in New York genadeloos de grond in geboord. In het tijdschrift New York Magazine wordt de kleding omschreven als 'om van te snurken'. "Tenzij Topshop graag kleding wilde die goed staat bij mensen die zichzelf uithongeren en lekker chagrijnig zijn", schrijft de moderecensent, doelend op de wel heel korte broekjes en andere kleding die alleen een maatje 34 leuk staan.

Een directeur van warenhuis Barney's doet er nog een venijnig schepje bovenop en noemt Kate 'een arbeidersslet uit een klotestadje'. Hij voegt daar wel aan toe dat hij zelf ook uit een laag milieu komt en dat Topshop wel bedoeld is voor mensen van verschillende klassen en standen.

Ook aan originaliteit zou het de ontwerpen van Kate volledig ontbreken. "Of je de H&M-collectie van Madonna nou wel of niet leuk vindt, ze heeft tenminste geprobeerd er een samenhangend geheel van te maken in plaats van wat shitdingen uit haar eigen kledingkast te kopiëren", schrijft New York Magazine. En ook de New York Post heeft geen goed woord voor Kate over. De krant kopte met 'DupliKate' en schrijft dat de ontwerpen ergens bekend voorkomen.

Toch heeft Kate er nooit een geheim van gemaakt dat ze zich voor de ontwerpen heeft laten inspireren door haar eigen kleding. Wie zelf over haar ontwerptalent wil oordelen, kan een voorproefje nemen op de website van Topshop, waar enkele ontwerpen van Kate al te bewonderen zijn. Vanaf 1 mei ligt de kleding in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen