Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg ontloopt celstraf van vier jaar

Shownieuws

Snoop Dogg heeft een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar gekregen en 800 uur dienstverlening wegens illegaal wapen- en drugsbezit.

(Novum/AP) - Snoop Dogg is woensdag een celstraf van vier jaar ontlopen in de zaak waarin hij werd beschuldigd van illegaal wapen- en drugsbezit. Justitie had deze straf tegen hem geëist.

De 35-jarige rapper kreeg wel een voorwaardelijke celstraf van drie jaar, een proeftijd van vijf jaar en een flinke taakstraf van achthonderd uur opgelegd. De advocaat van Snoop Dogg zei dat de rapper de ernst van de zaak inziet en beseft dat hij van geluk mag spreken met de uitspraak.

De rechter in Los Angeles liet Calvin Broadus, zoals de rapper eigenlijk heet, verder weten dat hij zijn DNA moet afstaan en geen bodyguards meer in dienst mag nemen die banden hebben met criminele bendes. Ook moeten ze een vergunning hebben voor de wapens die ze bij zich dragen. Als Snoop Dogg zich niet aan de afspraken houdt, wordt hij zonder pardon voor drie jaar in de gevangenis gegooid.

De recente arrestaties van de rapper, die onlangs nog in Nederland was, betekenden het einde van een relatieve rustige periode voor Snoop Dogg, die lange tijd niet met justitie in aanraking was geweest. Het afgelopen jaar ging het echter meerdere keren mis. Hij werd tot vier keer toe opgepakt voor wapen- en drugsbezit, drugsgebruik en betrokkenheid bij een vechtpartij.

De advocaat van de rapper liet woensdag weten dat Snoop inderdaad wel eens een jointje opsteekt, maar alleen als hij migraine heeft. Daarvoor moet hij nu van de rechter een medische vergunning aanvragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen