Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schietpartij Ryan O'Neal in nevelen gehuld

Shownieuws

De precieze toedracht van de vechtpartij die leidde tot de arrestatie van Ryan O'Neal blijft vooralsnog in nevelen gehuld. Verklaringen lopen uiteen.

(Novum/AP) - De precieze toedracht van de vechtpartij die leidde tot de arrestatie van de Amerikaanse acteur Ryan O'Neal blijft vooralsnog in nevelen gehuld. Nieuwe verklaringen van de gebeurtenissen zaterdagnacht lopen ver uiteen. De acteur werd ingerekend nadat hij in zijn huis zou hebben geschoten op zijn zoon Griffin.

Maandag vertelde O'Neal, die wereldfaam verwierf door zijn rol in de tranentrekker 'Love story', zijn versie van de gebeurtenissen. In een verklaring stelde hij dat zijn 42-jarige zoon wild om zich heen zwaaide met een kachelpook. Daarbij zou hij zijn vader enkele keren hebben geschampt. Ook zou Griffin het hoofd van zijn zwangere vriendin hebben geraakt. Om zijn zoon tot bedaren te brengen, zou O'Neal een waarschuwingsschot hebben afgevuurd.

De vechtpartij ontstond toen Ryan en zijn vriendin Farrah Fawcett thuiskwamen van een etentje. Het stel, dat al jaren een knipperlichtrelatie heeft, had de zestigste verjaardag van de actrice gevierd.

Een vriend van de acteur verklaart dat O'Neal niet zichzelf, maar zijn jongere zoon Redmond probeerde te beschermen tegen Griffin. Hij zou een asbak op het hoofd van zijn broer hebben kapotgeslagen.

Tatum, de dochter van O'Neal spreekt de verklaring van haar vader tegen. "Het was juist Griffin die Redmond tegen mijn vader probeerde te beschermen", zei ze maandag in het televisieprogramma Entertainment Tonight. Volgens een manager van Ryan zijn de beweringen van Tatum nergens op gebaseerd: zij zou haar vader al jaren niet hebben gesproken en was niet bij het incident aanwezig.

Vader en zoon kwamen al eerder flink met elkaar in aanvaring. In 1983 zou Ryan twee tanden van zijn zoon hebben uitgeslagen, meldde de Amerikaanse krant Times destijds. Hoewel de politie zou zijn ingeschakeld, werd er geen aanklacht ingediend.

In 1986 kreeg Griffin een gevangenisstraf opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij een verkeersongeluk waarbij Gian-Carlo Coppola, de zoon van regisseur Francis Ford Coppola, om het leven kwam. In 1992 werd hij ervan beschuldigd dat hij op de auto van zijn vriendin had geschoten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen