Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation gunt prijs aan ander

Shownieuws

Within Temptation hoopt dat de prijs voor succesvolste Nederlandse act in het buitenland volgend jaar naar een ander gaat. De band heeft de prijs nu vier keer.

Within Temptation gunt prijs aan ander

Within Temptation, de gothicrockband die dit jaar voor de vierde keer op rij aan de haal gaat met de Exportprijs, hoopt dat de onderscheiding voor succesvolste Nederlandse act in het buitenland volgend jaar naar iemand anders gaat. Dat zei zangeres Sharon den Adel maandagavond tijdens het Harpen Gala, waar de prijs werd uitgereikt. "Dat zou immers betekenen dat het goed gaat met de Nederlandse muziekindustrie." Niettemin was ze opnieuw erg blij met de prijs.

In theater Spant! in Bussum werden ook de Gouden en Zilveren Harpen uitgereikt. De hoogste muzikale onderscheidingen gingen naar Herman Finkers, Louis van Dijk en Harry Muskee. Voor het eerst in de geschiedenis van het Harpen Gala werd bovendien postuum een Gouden Harp toegekend. De vorig jaar overleden Willem Beusekom kwam deze eer toe.

De Zilveren Harpen waren voor het Volendamse duo Nick & Simon, de hiphopband Opgezwolle en de poprockband a balladeer. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor talent.

Opgezwolle ziet de Zilveren Harp als een leuk duwtje in de rug, maar plaatste ook een kanttekening. "Nu we al vier albums op onze naam hebben staan, krijgen we een prijs voor aanstormend talent. Dat had ook anders gekund", reageerde bandlid Sticks.

De leden van de Zwolse hiphopformatie zijn nu toe aan rust. "We hebben net een tournee achter de rug die vrijwel uitverkocht was. Nu willen we ons terugtrekken uit de publiciteit om te werken aan een nieuw album", vertelt Sticks. "Het is beter als het publiek ons even mist dan dat we op een gegeven moment worden uitgekotst."

Voor Zilveren Harp-winnaars Nick & Simon was het maandagavond extra spannend, omdat hun optreden met het Metropole Orkest live werd opgenomen. "Het moest allemaal in één keer goed, dus we waren wel zenuwachtig", bekende Simon. De nummers die ze zongen, 'Steeds Weer' en 'Herwinnen', komen als extra tracks op de nieuwe single van het duo. Het schijfje komt vrijdag uit.

Gouden Harp-winnaar Herman Finkers had net als Nick & Simon last van zenuwen voor en tijdens zijn optreden met het Metropole Orkest. De 52-jarige cabaretier betreurde het dat hij een blackout kreeg tijdens zijn optreden. "Normaal sta ik alleen op het podium met mijn gitaar of piano en kan ik tijdens het liedje de reactie van het publiek afwachten. Nu moest ik rekening houden met het orkest." Omdat Finkers ook maten moest tellen, ging het niet helemaal goed. Maar niemand in de zaal leek daar iets van te hebben gemerkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen