Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marillion wil mythe niet bederven

Shownieuws

Marillion wil de mythe rond de oude albums van de Britse groep niet bederven door met oud-zanger Fish te gaan werken. De band vindt het een slecht plan.

Marillion is niet van plan de mythe rond de oude albums van de Britse symfonische rockgroep te bederven door opnieuw met oud-zanger Fish in zee te gaan. Veel fans blijven hopen op een terugkeer van de charismatische frontman in de gelederen van Marillion. Fish keerde de groep in 1987 de rug toe. Bassist Pete Trewavas ziet weinig in het plan. "Het zou een rampzalig nieuw album opleveren", stelt hij.

Trewavas kan zich de wens van veel oude fans wel voorstellen, omdat het oude werk van Marillion ook bij hem goede herinneringen oproept. "En ja, toen John Lennon nog leefde hoopte iedereen ook vurig dat hij opnieuw met Paul McCartney zou gaan werken", geeft hij toe. "Maar een nieuwe samenwerking met Fish zal geen geweldig album opleveren. Je kunt je jeugd immers niet herhalen. Een vakantie naar dezelfde plek is nooit zo leuk als de eerste keer. Het was een prachtige tijd met Fish in de jaren tachtig, maar het zou heel dom zijn dit te willen herhalen. Mensen moeten een reünie echt vergeten."

Marillion scoorde met Fish in de gelederen in 1985 met 'Kayleigh' zijn grootste hit. Toch meent de 48-jarige Trewavas dat de muziek van Marillion in die periode niet altijd zo geniaal was als de meeste fans zich herinneren. "Ik kan me bijvoorbeeld het nummer 'Easter' voor de geest halen, dat werkelijk een draak van een song was. We hebben nu een veel bredere sound dan vroeger. Veel mensen staan daar niet bij stil." Bij controle achteraf blijkt 'Easter' echter afkomstig van het album 'Season's end' uit 1989, het eerste Marillion-album met zanger Steve Hogarth.

Van Marillion verscheen deze week het nieuwe album 'Somewhere else'. De band besloot twee jaar geleden na enkele jaren bij verschillende kleine platenlabels voor zichzelf te beginnen, tot grote tevredenheid van Trewavas. "De stap om een eigen label te beginnen was voor ons minder groot omdat we door de jaren heen een grote naam hadden opgebouwd. Na het album 'Marillion.com' in 1999 begonnen we onze website serieus te nemen. Dat leverde direct een database van dertigduizend leden op. Via onze website kunnen fans verschillende extra's downloaden. Dat werkt heel goed. Onze fans zien ook dat we dit doen om de juiste redenen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen