Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aangeboden spullen Beach Boys niet gestolen

Shownieuws

De memorabilia van The Beach Boys die door een man te koop werden aangeboden, zijn niet gestolen. Dat heeft een rechter bepaald in een zaak die hij had gestart.

(Novum/AP) - De memorabilia van The Beach Boys die door een verzamelaar te koop werden aangeboden, zijn niet gestolen. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De man, Roy Sciacca, was een rechtszaak tegen de band begonnen omdat deze hem had gedwongen met de verkoop te stoppen. Hij verkocht onder meer originele songteksten, foto's en contracten.

In januari dienden The Beach Boys een aanklacht in tegen Sciacca. De bandleden waren ervan overtuigd dat hij hun spullen twintig jaar geleden had gestolen uit een opslagplaats in Los Angeles. De groep eiste een schadevergoeding van bijna vijftien miljoen euro. Sciacca zei de goederen te hebben aangeschaft bij een faillissementsverkoop. Hij zou daarbij de goedkeuring hebben gehad van de tourmanager van The Beach Boys.

Ook onderling is het tegenwoordig haat en nijd bij The Beach Boys. Zanger Mike Love diende eerder dit jaar een aanklacht in tegen zanger en gitarist Al Jardine omdat hij onrechtmatig gebruik zou hebben gemaakt van de naam The Beach Boys. Jardine trad de afgelopen onder die naam op met andere bands. Vorig jaar traden Love, Jardine en Brian Wilson voor het eerst in tien jaar nog samen op.

The Beach Boys zijn de grondlegger van de Californische surfsound. Ze hadden hits als 'Surfin' USA', 'Good vibrations' en 'Kokomo'. De groep werd in 1961 opgericht door de broers Brian, Carl en Dennis Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Van de band zijn Dennis en Carl Wilson niet meer in leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen