Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vijf vrouwen getuigen in proces tegen Phil Spector

Shownieuws

Vijf vrouwen getuigen in de rechtszaak tegen de van moord verdachte Phil Spector. Ze beweren in het verleden door Spector te zijn bedreigd met een pistool.

(Novum/AP) - Vijf vrouwen getuigen in de rechtszaak tegen de van moord verdachte Phil Spector. Zij beweren in het verleden door de Amerikaanse platenproducer te zijn bedreigd met een pistool. De rechter die de zaak behandelt, heeft het bewijs toegelaten ondanks argumenten van de tegenpartij dat het bewijsmateriaal verouderd is.

De vijfde vrouw die onlangs werd toegevoegd aan de getuigenlijst is Devra Robitaille. Zij werkte in de jaren zeventig bij Warner Spector Records en kreeg op een feestje bij de platenproducer een pistool tegen het hoofd geduwd. "Spector was dronken en zei dat hij mijn hoofd eraf zou schieten als ik weg zou gaan", verklaarde ze. Tien jaar later, toen Robitaille als assistent voor Spector werkte, zou de platenproducer nogmaals zonder enige aanleiding een pistool tegen haar hoofd hebben gezet.

Spector, die op borgtocht vrij is, wordt verdacht van de moord op actrice Lana Clarkson. Zij werd in februari 2003 dood gevonden in zijn landhuis in Californië. Volgens de 66-jarige poplegende heeft Clarkson zelfmoord gepleegd, maar de openbaar aanklager stelt dat Spector een pistool in haar mond stak en de trekker overhaalde. De lijkschouwer ondersteunt deze lezing, maar zegt ook dat Clarkson kruitsporen op beide handen had.

De advocaat van Spector, maakt zich zorgen over de verklaringen. Hij geeft toe dat de serie getuigenissen van de vrouwen een grote kluif voor de verdediging gaat worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen