Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg voor rechter wegens wapenbezit

Shownieuws

Snoop Dogg moet zich voor de rechter verantwoorden voor illegaal wapen- en drugsbezit. Hij kan een celstraf van vier jaar krijgen.

(Novum/AP) - Snoop Dogg moet zich voor een Amerikaanse rechter verantwoorden voor illegaal wapen- en drugsbezit. De rapper is dinsdag in Los Angeles aangeklaagd. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van maximaal vier jaar boven het hoofd.

Snoop Dogg wordt als misdadiger aangeklaagd, omdat hij in 1990 al eens werd veroordeeld wegens drugsbezit. Woensdag moet hij voor de rechter verschijnen.

Calvin Broadus, zoals Snoop Dogg eigenlijk heet, werd in oktober opgepakt op een vliegveld bij Los Angeles. In zijn auto werden een vuurwapen en marihuana gevonden. Justitie had geen bewijs dat het wapen van de rapper was, maar de politie trof later in zijn woning nog een wapen aan.

Een maand later werd Snoop opnieuw op een Amerikaans vliegveld aangehouden en beschuldigd van het bezit van een wapen; hij had een opvouwbare wapenstok in zijn handbagage. Volgens Snoop ging het om een rekwisiet voor een film die hij aan het maken was.

Ook in Europa heeft Snoop zich de afgelopen tijd niet van zijn beste kant laten zien. Een jaar geleden werd hij in Londen opgepakt toen hij met vijf anderen een opstootje veroorzaakte op een vliegveld. En ook de luchthaven van Stockholm werd door de rapper onveilig gemaakt. Daar werd hij opgepakt wegens drugsgebruik.

Ondanks alle commotie werd de Amerikaan eerder deze maand in Nederland hartelijk ontvangen. Tijdens zijn tournee met collega-rapper Diddy mocht hij Engeland niet in, waarna hij besloot zijn onverwachte vrije dagen in Amsterdam te slijten. Hij gaf een extra optreden in de Melkweg, liet zich uitgebreid interviewen in de talkshow Jensen. Toch verliep ook zijn bezoek aan Nederland niet vlekkeloos: met zijn gevolg reed hij een vrouw op een fiets aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen