Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude huis Johnny Cash door brand verwoest

Shownieuws

Van het oude huis van wijlen countryzanger Johnny Cash is na een brand vrijwel niets meer overeind gebleven. Het was eigendom van Barry Gibb van de Bee Gees.

(Novum/AP) - Van het oude huis van wijlen countryzanger Johnny Cash is dinsdag na een brand vrijwel niets meer overeind gebleven dan enkele gemetselde schoorstenen en het stalen skelet. Een brandweerman raakte bij het blussen licht gewond.

Het huis, dat aan een meer in Tennessee ligt, werd door Cash en zijn inmiddels eveneens overleden vrouw June Carter Cash bewoond van eind jaren zestig tot aan hun dood in 2003. Bijna iedereen die iets te betekenen had in de Verenigde Staten, van Billy Graham tot Bob Dylan, kwam er ooit op bezoek. De huidige eigenaar is Barry Gibb, één van de Bee Gees, die het onderkomen vorig jaar kocht.

De brandweer was binnen vijf minuten ter plaatse, maar kon weinig meer doen tegen de snel om zich heen grijpende vlammen. Het huis werd juist gerestaureerd. Volgens de brandweer waren bouwvakkers binnen en buiten het huis in de weer geweest met een licht ontvlambaar houtconserveringsmiddel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen