Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Plaat voor Room Eleven

Shownieuws

Room Eleven heeft een gouden plaat ontvangen voor hun album 'Six white russians and a pink pussycat'. Trijntje Oosterhuis reikte de prijs uit.

Room Eleven heeft afgelopen weekend uit handen van Trijntje Oosterhuis een gouden plaat ontvangen voor hun debuutalbum 'Six white russians and a pink pussycat'. De Nederlandse band stond twee avonden in het voorprogramma van Trijntje in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Bandlid Arriën Molema vertelt dinsdag dat de band enorm blij is met het edelmetaal. "We hadden al het gevoel dat we dicht tegen goud aan zaten, maar de platenmaatschappij wilde niets zeggen om de verrassing niet te verpesten."

Nu kledingketen WE het nummer 'Bitch' van de band in een commercial gebruikt, is de naam van de band definitief gevestigd. Room Eleven had het nummer, dat een cover is van de uitvoering van Meredith Brooks, al gemaakt voordat de band door WE benaderd werd. "Ze vroegen of wij het wilden uitwerken voor de commercial en dat vonden we wel een uitdaging", zegt Molema. Leuke bijkomstigheid was dat de band een clip mocht opnemen in Argentinië, waar ook de commercial werd geschoten.

Vorige maand bracht Room Eleven hun debuutalbum opnieuw uit, inclusief een bonus-cd met het nummer uit de commercial. 'Six white russians and a pink pussycat' is vernoemd naar twee soorten cocktails: de White Russian en de Pink Pussycat. "We hebben die naam gekozen, omdat niemand de naam in één keer goed uitspreekt", vertelt Arriën dinsdag. "Dat zorgt voor leuke momenten in interviews met de pers."

Momenteel werkt de band aan nieuw materiaal. Voor de eerste cd schreven zangeres Janne en Arriën alle teksten. Dit keer levert bandlid Tony ook materiaal. "We ontdekken steeds meer talenten bij elkaar", legt Arriën uit. Room Eleven hoopt dit najaar de opnamestudio in te duiken. De release van het album staat gepland voor het voorjaar van 2008.

Voordat het zo ver is heeft de band nog een flink aantal optredens voor de boeg. "We zijn zelfs gevraagd voor het prestigieuze jazzfestival in Montreux. De organisatie vroeg ons een cd in te sturen en dat hebben we natuurlijk meteen per expresspost gedaan", lacht Molema. "We gaan in juni naar Canada en we zijn nu bezig om daar nog wat meer optredens te regelen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen