Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carrière in VS geen must voor Carice van Houten

Shownieuws

Een carrière in de VS is geen must voor Carice van Houten. "Als ik gevraagd word voor een leuk project doe ik het, maar ik heb geen zin om zomaar te gaan."

Carice van Houten is terughoudend over een carrière in de Verenigde Staten. "Als ik gevraagd word voor een heel leuk project doe ik het meteen, maar ik heb geen zin om zomaar naar Amerika te gaan", vertelt de 30-jarige actrice. Van Houten vindt het vervelend dat veel mensen haar graag in een Amerikaanse film zouden willen zien. "Misschien wil ik er helemaal niet naartoe", zegt de actrice dinsdag. "Iedereen vindt dat je het pas echt hebt gemaakt als je een succesvolle carrière in Amerika hebt, maar daar ben ik het niet mee eens."

Voor haar rol in 'Zwartboek' kreeg de actrice in de Verenigde Staten onlangs vrijwel alleen goede recensies. Over de film zelf waren de meningen verdeeld. "Ik ben blij met de positieve reacties op mijn werk, maar dat betekent niet dat je voor de rest van je leven geramd zit." De actrice geeft toe dat ze nog steeds bevestiging nodig heeft van critici. "Een goede recensie is ook eng, want dan ben ik bang dat ik het de volgende keer niet kan waarmaken."

"Het is heel leuk om een goede recensie te krijgen, maar dan denk ik meteen: 'heb je dan wel goed gekeken, want in die scène deed ik iets wat echt niet goed was'", vertelt Carice. "Als je dat niet hebt opgepakt, ben je dan wel een goede recensent?" Ze voegt er aan toe dat acteurs maar 'rare aanstellers' zijn. "Het zijn rare mensen. Laat ze niet te dichtbij komen, want dan maken ze je helemaal kapot," lacht ze.

Na 'Zwartboek' bleef Van Houten nog even in de sfeer van de Tweede Wereldoorlog. Ze sprak het dagboek van Anne Frank in op een luisterboek, dat dinsdag werd gepresenteerd. De klus was in drie dagen geklaard. Carice vond dat achteraf een beetje kort. "Ik had liever af en toe tijd gehad om even uit het Achterhuis te stappen." Het kostte Carice veel energie om 'Het Achterhuis' in te spreken. "Omdat ik het moest voorlezen kwam het verhaal van Anne hard aan," vertelt ze. "Ik was na afloop echt helemaal kapot."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen