Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinese tv komt met serie over Bruce Lee

Shownieuws

De Chinese staatstelevisie is begonnen met de opnames van een serie over acteur Bruce Lee. Het programma is volgend jaar op de Chinese televisie te zien.

(Novum/AP) - De Chinese staatstelevisie is begonnen met de opnames van een veertigdelige serie over Bruce Lee. Het programma, dat volgend jaar op de Chinese televisie te zien is, is bedoeld om de Chinese cultuur te promoten in aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Lee wordt gespeeld door Chen Guokon. De acteur heeft gemengde gevoelens over zijn rol in 'The legend of Bruce Lee'. "Ik ben nerveus en opgewonden", vertelt hij. Chen, die bekend werd door zijn rol in de actiekomedie 'Kung fu hustle', zegt dat Lee al zijn rolmodel is sinds zijn vroege jeugd.

In het weekeinde zijn opnames gemaakt in Shunde, het Zuid-Chinese plaatsje waar de voorouders van Lee vandaan kwamen. Het vechtsporticoon werd in 1940 in San Francisco geboren. Lee groeide op in Hongkong. De acteur uit onder meer 'Enter the dragon' stierf op 32-jarige leeftijd aan een hersenaandoening.

Lee wordt beschouwd als de grootste oosterse vechtsportacteur van de vorige eeuw. Hoewel hij niet veel films maakte, wordt hij door velen verantwoordelijk gehouden voor de populariteit van kungfu en andere oosterse vechtsporten in het westen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen