Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DiCaprio mogelijk in film over Al Qaida

Shownieuws

Leonardo DiCaprio is mogelijk te zien in een film over de terroristische groepering Al Qaida. Hij is in gesprek met Warner Bros. over een rol in 'Body of lies'.

Leonardo DiCaprio is waarschijnlijk te zien in een film over de terroristische groepering Al Qaida. De filmster is in gesprek met Warner Bros. over de hoofdrol in 'Body of lies'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. De regie van de thriller ligt in handen van Ridley Scott, die de klassiekers 'Blade runner' en 'Gladiator' maakte.

De 32-jarige DiCaprio zou de rol spelen van een CIA-agent die wordt uitgezonden naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Daar moet hij samen met de plaatselijke veiligheidsdiensten jagen op een kopstuk van Al Qaida, die aanslagen zou willen plegen op de Verenigde Staten.

Het script, dat is gebaseerd op een boek van journalist David Ignatius, is geschreven door William Monahan. De scenarist kreeg onlangs een Oscar voor 'The departed', waarin DiCaprio eveneens een belangrijke rol vervulde.

DiCaprio is nog in dubio over de rol, maar zou al wel tijd voor het project hebben vrijgemaakt in zijn agenda. Voordat de opnames in de herfst van start gaan, werkt de blonde acteur aan 'Revolutionary road', waarin hij voor het eerst sinds 'Titanic' weer tegenover Kate Winslet staat. De regie van de film is handen van Sam Mendes, de echtgenoot van Winslet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen