Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Annie Leibovitz portretteert koningin Elizabeth

Shownieuws

De Britse koningin Elizabeth wordt gefotografeerd door Annie Leibovitz. De glamourfotografe maakt het officiële portret voor haar Amerikaanse staatsbezoek.

De Britse koningin Elizabeth wordt binnenkort op de gevoelige plaat vastgelegd door Annie Leibovitz. De Amerikaanse glamourfotografe zal het officiële portret van het staatshoofd maken voor haar bezoek aan de Verenigde Staten. Elizabeth gaat begin mei voor de vierde keer op staatsbezoek in Amerika.

Leibovitz is huisfotografe van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair, waarvoor ze vorig jaar de exclusieve eerste fotoreportage maakte van Suri Cruise, het dochtertje van Tom Cruise en Katie Holmes. Ze begon haar carrière bij het muziektijdschrift Rolling Stone.

Bekende foto's van Leibovitz zijn onder meer die van een naakte Demi Moore met een schildering van een maatpak op haar lichaam en van Whoopi Goldberg in een bad met melk. Ze maakte ook de wereldberoemde foto van een naakte John Lennon die een geklede Yoko Ono omhelst. Deze foto werd gemaakt op 8 december 1980, de dag dat de Beatles-zanger werd vermoord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen