Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Investeerder voelt zich belazerd door Kazàn

Shownieuws

Investeerder Bram Bakker heeft het gehad met Hans Kaz√ n. Hij is verbaasd dat deze hem de schuld voor de mislukking van zijn Magic Palace in de schoenen schuift.

Bram Bakker heeft het gehad met Hans Kazàn. Dat vertelt de multimiljonair, die investeerde in het Magic Palace van de goochelaar in het Spaanse Torremolinos, woensdag in de Telegraaf. Hij is verbaasd dat Kazàn hem de schuld voor de mislukking van het goocheltheater in de schoenen schuift. "Toen ik begin deze week weer las dat ik het theater geen kans had gegeven, was de maat vol", vertelt hij. "Nu mag iedereen weten hoe ik door Kazàn belazerd word."

Kazàn werd vorige maand ontslagen als directeur van het Magic Palace. Wegens tegenvallende inkomsten trok Bakker zich terug als investeerder. Het ontslag hield in dat Kazàn zich alleen nog mag bemoeien met het dagelijkse onderhoud van het theatergebouw.

Volgens Bakker heeft hij de goochelaar echter niet zo maar laten vallen. Hij zou hem meerdere kansen hebben gegeven orde op zaken te stellen. "Al twee weken na de opening, in juli verleden jaar, heb ik hem gewaarschuwd dat er zaken niet goed gingen." Er was volgens de miljonair van alles mis. "Mensen betaalden bijvoorbeeld 65 euro voor een vipkaart waarvan de meerwaarde nihil was."

Ook met de programmering ging volgens Bakker van alles verkeerd. Hij snapt niet dat Kazàn geen andere artiesten dan zijn eigen kinderen, Oscar, Renzo en hun assistente Mara, in het theater liet optreden. "Er was zo veel meer van het theater te maken, maar dat wilde Hans niet." De goochelaar heeft het daarom volgens Bakker aan zichzelf te danken dat het mis is gegaan. "Ik heb hem met raad en daad bijgestaan, gezegd dat hij een professionele marketingman aan moest nemen. Maar alle goedbedoelde adviezen wuifde hij weg."

Wat Bakker nu vooral steekt, is dat Kazàn weigert de huur van het theater op te zeggen. "Als er zes maanden geen shows worden gegeven, vervalt het theater aan de gemeente Torremolinos. Dan ben ik mijn zes miljoen euro kwijt die ik inmiddels in het Magic Palace heb gestoken." Hij voelt zich bedrogen. "Ik vond Hans een aardige, innemende man die zijn droom, een eigen theater wilde verwezenlijken", vertelt hij. "Maar ik kan je vertellen, dat ik zakelijk nog nooit zo in iemand teleurgesteld ben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen