Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boudewijn de Groot niet verrast met gouden plaat

Shownieuws

Boudewijn de Groot is dolblij, maar weinig verrast met de gouden plaat die hij maandag ontving voor zijn album 'Lage landen'. Er zijn 35 duizend cd's verkocht.

Boudewijn de Groot is dolblij, maar weinig verrast met de gouden plaat die hij maandag ontving voor zijn album 'Lage landen'. "De cd kwam op nummer één binnen", zegt de zanger. "Dus ik had het wel zien aankomen. Maar dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht." Sinds de release op 19 januari zijn 35 duizend exemplaren van het schijfje verkocht.

De 62-jarige zanger, die bekend werd met nummers als 'Een meisje van 16' en 'Verdronken vlinder', ziet zich al tien jaar gezegend met een 'piek in mijn carrière'. "Mijn vorige platen werden ook al goud en platina", glundert hij.

Reden om te stoppen ziet hij dan ook niet. "Vorig jaar werd het me allemaal even te druk, maar na een korte pauze ging het wel weer." Volgend jaar neemt de troubadour van de Lage Landen een welverdiende vakantie. "Dan sta ik een jaartje niet op het podium", zegt hij. Tot in december toert De Groot langs theaters in Nederland en België.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen