Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Edge schenkt favoriete gitaar aan goed doel

Shownieuws

The Edge, de gitarist van U2, geeft zijn favoriete gitaar aan een goed doel. Hij wordt geveild via een veiling van Music Rising.

(Novum/AP) - The Edge, de gitarist van U2, heeft zijn favoriete gitaar ter beschikking gesteld voor het goede doel. De Gibson Les Paul wordt geveild via een veiling van Music Rising.

The Edge, die eigenlijk David Evans heet, is mede-oprichter van deze stichting. Music Rising helpt muzikanten die instrumenten zijn verloren door de orkaan Katrina, die de Amerikaanse stad New Orleans trof in augustus 2005.

De 45-jarige The Edge heeft de te veilen gitaar al vanaf de beginjaren van U2, in de jaren tachtig. Het instrument heeft duizenden uren in studio's en op podia meegemaakt. "Ik wilde iets doneren dat echt veel voor me betekent. Dit goede doel verdient iets dat ik echt ga missen", verklaart de artiest.

De veiling voor Music Rising bevat naast de gitaar van The Edge nog 195 items. Er kan onder meer geboden worden op een gesigneerde saxofoon van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, een gitaar van Jimi Hendrix en een platencontract van Elvis Presley. Ook de bandgenoten van The Edge hebben spullen ter beschikking gesteld. Adam Clayton doneert een basgitaar, Larry Mullen een deel van zijn drumstel en zanger Bono een gesigneerde zonnebril van Armani.

De veiling van Music Rising, waarbij onder meer via internet kan worden geboden, eindigt op 21 april. Van de opbrengst worden de instrumenten van de gedupeerde muzikanten in New Orleans te vervangen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen