Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouw Scott Weiland gearresteerd na brandstichting

Shownieuws

Mary Weiland, de vrouw van rockzanger Scott Weiland, is zaterdagnacht gearresteerd. Ze had in de tuin een berg kleding van haar man in vlammen op laten gaan.

(Novum/AP) - De vrouw van zanger Scott Weiland is zaterdagnacht gearresteerd, nadat ze in haar tuin een berg kleding van haar man in vlammen had laten opgaan. De gealarmeerde politie trof een vuilnisbak vol smeulende kledingresten aan in de tuin van het stel.

Mary werd gearresteerd wegens brandstichting. De politie lichtte haar man in. De rockzanger verklaarde dat zijn verbrande garderobe minstens achtduizend euro waard was. De twee kinderen van het stel werden bij vrienden ondergebracht. Na betaling van een borgsom van ruim 35 duizend euro mocht Mary weer gaan.

Met de arrestatie kwam een einde aan een onrustig weekend voor het koppel. Enkele uren voor de brandstichting werden de voorman van Velvet Revolver en zijn licht ontvlambare vrouw Mary een hotel uitgezet na een echtelijke ruzie. Gealarmeerde agenten troffen een puinhoop aan in de twee luxe hotelkamers van de zanger en zijn vrouw. "Zij wordt verdacht van vandalisme, hij niet", zegt een politie-inspecteur. Het hotel heeft nog niets besloten over het indienen van een eventuele schadeclaim.

Volgens de 39-jarige Weiland heeft zijn vrouw zich in haar kamer opgesloten nadat ze het meubilair kort en klein had geslagen. "Ik wil benadrukken dat ik meteen de beveiliging heb gebeld toen ik glas hoorde breken in de kamer van mijn vrouw", zegt hij op de website van Velvet Revolver. "Ik heb mijn kinderen in veiligheid gebracht bij mijn assistent en ik heb het hotel verlaten."

Weiland richtte twintig jaar geleden met Robert DeLeo de band Mighty Joe Young op, die later The Stone Temple Pilots ging heten. De grungeband hield in 2002 op te bestaan. Een jaar later werd hij zanger van Velvet Revolver, waarvan ook gitarist Slash deel uitmaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen