Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Comedyserie Samen verkocht aan Duitstalige markt

Shownieuws

De formatrechten van de Nederlandse comedyserie Samen zijn verkocht aan Duitsland en Oostenrijk. Dat maakt Talpa Content bekend.

De formatrechten van de Nederlandse comedyserie Samen zijn verkocht aan Duitsland en Oostenrijk. Talpa Content heeft een licentieovereenkomst gesloten met het mediabedrijf ProSieben/Sat 1, zo maakt Talpa dinsdag bekend.

Samen was in 2005 bij de start van Talpa, dat nu Tien heet, dagelijks te zien. Door tegenvallende kijkcijfers werd het al snel een wekelijks programma, wat niet verhinderde dat de comedy matig bekeken bleef en uiteindelijk verdween. Hoofdrollen waren weggelegd voor Cees Geel, Johnny Kraaijkamp jr. en Jennifer Hoffman.

In Duitsland wordt de serie ook in een wekelijkse versie geproduceerd en uitgezonden, terwijl het in Oostenrijk als een dagelijks programma te zien is. In beide gevallen gaat het om een bewerking van de Nederlandse scripts, waaraan onder anderen Harm Edens meewerkte.

Het is niet de eerste keer dat Talpa Content programma's aan het buitenland verkoopt. Eerder werd Koppels verkocht aan Frankrijk en Gooische Vrouwen aan Duitsland, België en Frankrijk. De Gouden Kooi is verkocht aan de Verenigde Staten en 1 Miljoen Wat? aan Italië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen