Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belspelpresentator weg na belediging collega

Shownieuws

Kevin Brouwer, een belspelletjespresentator bij Endemol, heeft ontslag genomen. De presentator noemde een collega bij SBS 6 een 'zwarte Piet'.

Kevin Brouwer, belspelletjespresentator bij Endemol, heeft ontslag genomen. De presentator van Zestien Miljoen Winnaars noemde een collega bij SBS 6 een 'zwarte Piet' in een poging om kijkers bij zijn spel te houden. De kijkers werden opgeroepen om vooral niet naar die 'zwarte Piet' over te schakelen. Endemol ging nadien een gesprek aan met Kevin, waarin zij duidelijk maakten dat dergelijke uitspraken voor het bedrijf onacceptabel zijn . "Na het weekend heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen en zijn ontslag ingediend", zegt een woordvoerder namens Endemol in een verklaring. "Dat tekent Kevin, die we niet herkenden in zijn gedane uitspraken."

Op zijn website verklaart de 24-jarige Kevin geen kwade bedoelingen te hebben gehad met zijn uitspraken. "Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen en zeker niet mijn gewaardeerde SBS-collega", schrijft hij. "Het spijt me ontzettend dat ik dat met deze opmerking toch heb gedaan." De presentator benadrukt dat hij 'absoluut niet racistisch is'. "Discriminatie is iets waar ik me verre van houd", zegt Brouwer.

Kevin Brouwer begon zijn carrière bij Omroep Vlaardingen. Hij is te boeken als dj en hij leent zijn stem aan tv-reclames. Hij werkte sinds 2004 bij Endemol, waar hij begon bij het belspel Puzzeltijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen