Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Busta Rhymes riskeert gevangenisstraf

Shownieuws

Busta Rhymes is maandag een deal met de rechter misgelopen en moet nu voorkomen voor twee gevallen van ernstige mishandeling. De zaak begint op 8 mei.

(Novum/AP) - Busta Rhymes is maandag een deal met de rechter misgelopen. Hij moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor twee gevallen van ernstige mishandeling.

Vorige maand deed de rechter die de zaak van de opvliegende rapper behandelt hem een aanbod waardoor hij schuld moest bekennen, maar uit de cel zou blijven. Rhymes was bereid om op het aanbod in te gaan, maar verspeelde zijn krediet bij de rechter toen hij vorige maand werd betrapt op een verlopen rijbewijs na een verkeersovertreding. "Het aanbod is van de tafel", vertelde de rechter maandag in New York.

Nadat de rechter haar aanbod introk, weigerde de 34-jarige artiest het schikkingsvoorstel van de openbare aanklager. Hij zou dan een jaar de cel indraaien en ruim 35 euro boete betalen voor het verlopen rijbewijs.

De rapper, die eigenlijk Trevor Smith heet, werd aangeklaagd door een voormalige werknemer en een fan. Chauffeur Eddie Hatchett beweert dat Rhymes hem heeft geslagen toen hij op tweede kerstdag achterstallig loon kwam innen. De fan zegt in augustus door de rapper te zijn aangevallen nadat hij zijn auto had bespuugd.

De rechtzaak van de rapper begint op 8 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen