Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kerkleiders willen Elton John niet op Tobago

Shownieuws

Kerkleiders op Tobago vinden dat Elton John niet mag optreden op een festival. Ze zijn bang dat zijn homoseksualiteit een slechte invloed heeft op jongeren.

Enkele kerkleiders op Tobago vinden dat Elton John niet zou mogen optreden op een jazzfestival op het Caribische eiland. Ze zeggen bang te zijn dat de homoseksualiteit van de zanger een slechte invloed heeft op jongere eilandbewoners.

De kerkleiders konden de autoriteiten van Tobago er niet van overtuigen de 60-jarige popster te weren van het festival dat eind april plaatsvindt. Ze gaan wel door met actievoeren tegen de flamboyante Brit. "Sommigen zijn niet zeker van hun geaardheid", zegt predikant Terrence Baynes maandag tegen het Britse persbureau Reuters. "We zijn bang dat hij een negatieve invloed kan hebben op kwetsbare zielen."

De organisator van het Plymouth Jazz Festival trekt zich niets aan van de kerkelijke bezwaren. "Elton John komt naar Tobago zoals hij is: een van de grootste artiesten ter wereld", zegt Anthony Maharaj. Hij voegt eraan toe dat de eilandbewoners zich vereerd zouden moeten voelen dat Elton optreedt op Tobago.

Sir Elton is een bekend voorvechter van rechten voor homoseksuelen. In 2005 verbond hij zich met zijn partner David Furnish via een burgerlijk partnerschap dat homoseksuele stellen vergelijkbare rechten geeft als getrouwde paren.

Vorige week riep Elton John iedereen op zich uit te spreken tegen homohaat. Hij deed dit in een column in een Brits tijdschrift. In het stuk richtte hij zijn pijlen vooral op de ondergeschikte positie van homoseksuelen buiten Europa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen