Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joop Braakhekke stopt met koken

Shownieuws

Joop Braakhekke stopt met koken. Hij wil zijn zaken in Amsterdam overdragen aan trouwe werknemers. Wel blijft hij betrokken bij de restaurants.

Joop Braakhekke stopt met koken. "Ik ga de zaak overdragen", onthult de topkok in een interview met vakblad Misset Horeca. "Ik gun het de jongens met wie ik dit heb opgebouwd. Ik ga niet voor de poet. Ik denk aan een soort management buy-out waarbij de zaak na een jaar of vijf van hen is." Braakhekke blijft wel betrokken bij zijn zaken, maar zegt dat veertien uur per dag werken er nou eenmaal niet meer inzit.

Braakhekke noemt de namen van chefkok Lex Kok en restaurantmanagers Erwin Walthaus en Kees Neve als mensen aan wie hij zijn zaken, Le Garage en En Pluche in Amsterdam, mogelijk overdraagt. Hij is niet bang dat zijn vertrek ten koste gaat van het aantal BN'ers dat de zaken bezoekt.

De 66-jarige kookgek mag zijn koksmuts dan binnenkort laten staan, hij blijft zich wel bezighouden met eten. "Ik zit te denken aan een dessertrestaurant zoals in New York, maar ik denk dat het in Amsterdam niet werkt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen