Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onvoltooid boek Tolkien verschijnt volgende maand

Shownieuws

Een nooit door schrijver J.R.R. Tolkien voltooid boek, 'The children of Turin', komt volgende maand uit. Het werk is afgemaakt door zijn zoon Christopher.

Een nooit door schrijver J.R.R. Tolkien voltooid boek, 'The children of Turin', komt volgende maand alsnog uit. Het werk is afgemaakt door zijn zoon Christopher, die er dertig jaar over deed om het verhaal tot een eind te brengen. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Tolkien, die wel de vader van de fantasy-literatuur wordt genoemd, begon in 1918 met het schrijven van de pil, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen uit de 'Lord of the rings'-trilogie. Eerder werden wel al fragmenten uit het boek gepubliceerd.

Het is niet de eerste keer dat Christopher Tolkien een project van zijn vader afmaakt. Zo bundelde hij in 1977 achtergrondmateriaal en kladjes voor 'The silmarillion', vier jaar nadat Tolkien op 81-jarige leeftijd overleed. Daarna publiceerde hij in 1980 'Unfinished tales' en tussen 1983 en 1996 het twaalfdelige 'History of Middle Earth'.

Van de 'Lord of the rings'-trilogie, waarvan het eerste deel in 1954 verscheen, zijn wereldwijd meer dan vijftig miljoen exemplaren verkocht. De boeken behoren dan ook tot de populairste werken uit de vorige eeuw. Ook de verfilming door regisseur Peter Jackson was een groot succes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen