Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Turtles vechten zich terug op witte doek

Shownieuws

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn terug op het witte doek. De film 'TMNT' debuteerde op één in de Amerikaanse box office, met een omzet van 19 miljoen euro.

De Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) zijn terug op het witte doek. De vier gemuteerde schildpadninja's Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael debuteerden dit weekeinde in de nieuwe computeranimatiefilm 'TMNT' op de eerste plaats in de Amerikaanse box office, met een omzet van ruim negentien miljoen euro.

De Turtles, gebaseerd op de stripverhalen van Kevin Eastman en Peter Laird, vierden hun hoogtijdagen eind jaren tachtig en begin jaren negentig toen er niet alleen een tekenfilmserie van de vechtende schilpadden op televisie te zien was, maar ook de videospelletjes, speelgoedpoppen en bioscoopfilms een groot succes waren.

In de nieuwe film, gemaakt met de laatste snufjes op het gebied van computeranimatie, staat de vriendschap van de vier schilpadden onder druk nu ze hun aartsvijand Shredder hebben verslagen. Er moet een leger monsters aan te pas komen voor de Turtles hun ninja-krachten opnieuw bundelen om het kwaad te bestrijden.

Met het bekleden van de hoogste positie in de lijst films met de hoogste omzet in de Verenigde Staten, verslaan de schilpadden de avonturenfilm '300', die de afgelopen twee weken bovenaan stond. De film zakte naar de tweede plaats met een omzet van 15,4 miljoen euro. Op drie in de lijst debuteerde 'Shooter', met Mark Wahlberg als scherpschutter in de hoofdrol. De thriller bracht bijna elf miljoen euro in het laatje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen