Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton John viert zestigste verjaardag in New York

Shownieuws

Elton John heeft zondag zijn zestigste verjaardag gevierd met een concert in Madison Square Garden in New York. De popster werd aangekondigd Bill Clinton.

Elton John heeft zondag zijn zestigste verjaardag gevierd met een concert in Madison Square Garden in New York. De popster werd aangekondigd door oud-president Bill Clinton, die zei dat John nu eindelijk mag toetreden tot zijn '60-year-olds'club'.

John, die als Reginald Kenneth Dwight werd geboren in Londen, zei al jaren te weten dat hij zijn zestigste verjaardag in New York wilde vieren. Hij had precies 59 keer in Madison Square Garden opgetreden, waaronder in 1974 met John Lennon, en wist dat de volgende keer op zijn zestigste verjaardag moest vallen. De ster opende zijn optreden met het nummer 'Sixty years on'.

De show werd behalve door twintigduizend fans bezocht door Bette Midler, Elizabeth Hurley, Donatella Versace, Pierce Brosnan en Ozzy Osbourne.

Elton John scoorde zijn eerste hit in 1971 met 'Your song'. Later had hij hits met nummers als 'Candle in the wind', 'Don't let the sun go down on me', 'Nikita' en 'Sorry seems to be the hardest word'. Hij verkocht wereldwijd meer dan 250 miljoen albums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen