Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Biologische moeder van Pax Jolie-Pitt is junkie'

Shownieuws

De biologische moeder van Pax, de adoptiezoon van Angelina Jolie en Brad Pitt, is een op geld beluste junkie. Dat zeggen de ouders van de 29-jarige moeder.

De biologische moeder van Pax, de adoptiezoon van Angelina Jolie en Brad Pitt, is een op geld beluste junkie. Dat vertellen de ouders van de 29-jarige Vietnamese moeder Pham Thu Dung in de Britse krant News of the World. "Als ze hoort dat haar kind is geadopteerd door een rijke actrice, zal ze er alles aan doen om geld van haar af te troggelen", zeggen de grootouders van Pax, die als Quang Sang werd geboren.

Pham Thu Dung kampt volgens haar ouders al met een drugsverslaving sinds ze 16 was. Ze zou zelfs heroïne hebben gebruikt tijdens de zwangerschap. Het gewicht van de kleine Quang Sang was bij zijn geboorte gevaarlijk laag en hij moest vechten voor zijn leven. Pham, die een zwervend bestaan leidt, liet haar twee dagen oude zoontje achter in het ziekenhuis toen ze de rekening niet kon betalen. Ze zou nooit meer naar haar kind hebben omgekeken.

De vader van Pax is onbekend gebleven. "We weten alleen dat het een getrouwde man was, die net als onze dochter bij een kledingfabriek werkte", vertellen de grootouders. Uit armoede en schaamte besloten ze hun kleinzoon af te staan voor adoptie.

De grootouders van Pax hebben het jongetje nooit opgezocht in het weeshuis waar hij de eerste drie jaar van zijn leven doorbracht. "Ik was bang dat ik hem dan mee naar huis zou nemen", vertelt de 51-jarige oma van Pax. "We kunnen ons dat niet veroorloven." Het stel moet rondkomen van een pensioen van zo'n 25 euro in de maand. Daarvan worden ook vijf kinderen en een 101-jarige moeder onderhouden.

Angelina Jolie verliet het Aziatische land woensdag met Pax in haar kielzog in een privévliegtuig, nadat zij in Hanoi een visum had opgehaald voor de nieuwste telg van het gezin. De 31-jarige superster heeft nog drie kinderen: Maddox (5) uit Cambodja, Zahara (2) uit Ethiopië en Shiloh (9 maanden), die ze kreeg met haar echtgenoot Brad Pitt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen