Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg hoopt nog op Brits visum

Shownieuws

Snoop Dogg doet er alles aan om toch te kunnen optreden in Groot-Brittannië. Zaterdag werd zijn aanvraag voor een visum geweigerd. Zondag is hij in Amsterdam.

Snoop Dogg wil er alles aan doen om toch te kunnen optreden in Groot-Brittannië. "Snoop hoopt oprecht dat de Britse regering haar beslissing heroverweegt, zodat de concerten kunnen doorgaan", zegt een woordvoerder van de 35-jarige rapper. Dat meldt het Britse persbureau Reuters zondag.

Zaterdag werd bekend dat de Britse autoriteiten de rapper de toegang tot het land hebben ontzegd. Het is niet precies duidelijk waarom tot deze maatregel werd overgegaan. In een verklaring wordt gesteld dat een visum kan worden geweigerd als het bezoek van de aanvrager van een visum ingaat tegen het publieke belang.

Vorig jaar werd de rapper al eens de toegang tot het land ontzegd nadat hij betrokken was geweest bij een opstootje op een Londense luchthaven. Als de autoriteiten nu opnieuw voet bij stuk houden, moet Snoop Dogg verstek laten gaan bij concerten in Londen, Cardiff, Glasgow, Nottingham en Manchester.

De Amerikaanse hiphopper toert momenteel samen met collega Diddy door Europa met hun One Love Peace Tour. Jarenlang waren de rappers rivalen in een oorlog tussen twee platenlabels in New York en Los Angeles. "Diddy en Snoop vinden het erg belangrijk dat ze hun boodschap kunnen overbrengen aan de fans", zegt de zegsvrouw. "We zoeken nu uit hoe Snoop toch bij de show kan worden betrokken als hij er niet bij mag zijn."

Zondagavond staan Diddy en Snoop Dogg in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen