Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton John breekt record op verjaardagsfeest

Shownieuws

Elton John is zondag zestig jaar geworden. Hij geeft een optreden in Madison Square Garden. Het is de zestigste keer dat hij daar staat in zes jaar tijd.

(Novum/AP) - Elton John is zondag 60 jaar geworden. De Britse popster viert zijn verjaardag met een optreden in Madison Square Garden in New York. Het optreden is speciaal, want het zal zijn zestigste zijn in de concerthal sinds oktober 2001. Daarmee breekt Elton John het record van de rockband Grateful Dead, die er 52 keer optrad in een vergelijkbaar tijdsbestek.

"Slechts enkele artiesten zijn in staat om een record te vestigen als dit", zegt directeur Jay Marciano van MSG Entertainment. Het concert wordt opgenomen en is op 5 april op de Amerikaanse televisie te zien.

Wat zijn carrière betreft, gaat het Elton nog altijd voor de wind. Hij staat al veertig jaar op het podium en nam meer dan dertig albums op. Woensdag werd bekendgemaakt dat zijn volledige muzikale oeuvre beschikbaar komt als download. De grote collectie bevat onder meer het nieuwe compilatiealbum 'Rocket man'. Vanaf maandag kunnen de nummers tegen een vergoeding van het internet worden geplukt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen