Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muhammad Ali zamelt geld in voor het goede doel

Shownieuws

Muhammad Ali heeft zaterdag een gala georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. De oud-bokser lijdt aan deze ziekte.

(Novum/AP) - Muhammad Ali heeft zaterdagavond voor de dertiende keer zijn Celebrity Fight Night georganiseerd. Tijdens het gala wordt onder meer geld ingezameld voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson, waar de 65-jarige bokser aan lijdt. Op het evenement zijn jaarlijks vele Hollywood-sterren aanwezig.

Acteur Billy Crystal, die al 33 jaar bevriend is met de bokser, genoot van de avond. "Ik vind het geweldig om hier te komen", zei hij. "Het is een unieke en speciale avond." Skateboarder Tony Hawk was ook van de partij. "Volgens mij kun je niet groter zijn dan Muhammad Ali", meent hij. Ook Sharon Stone en Donald Trump gaven acte de présence.

Diana Ross en Michael Bublé traden op voor de dertienhonderd gasten tijdens het gala in Phoenix, Arizona. De bezoekers hadden ieder vijftienhonderd euro betaald om op het gala aanwezig te zijn. Vorig jaar haalde Ali tijdens Celebrity Fight Night ruim anderhalf miljoen euro op ten gunste van stichtingen die mensen met Parkinson ondersteunen en onderzoek doen naar de ziekte.

Muhammad Ali werd geboren als Cassius Marcellus Clay. Hij wordt beschouwd als de beste zwaargewicht in de geschiedenis, wat hij zelf niet tegenspreekt. "Wanneer je zo goed bent als ik, is het heel moeilijk om bescheiden te blijven", is één van zijn uitspraken.

De legendarische bokser wist zijn grote woorden vaak waar te maken. Hij werd meerdere keren wereldkampioen en eindigde zijn carrière met 56 gewonnen wedstrijden, waarvan 37 door een knock-out, en vijf nederlagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen