Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse verovert Amerika

Shownieuws

Amy Winehouse is hard op weg om Amerika te veroveren. Haar album 'Back to black' kwam deze week binnen op nummer 7 van de Amerikaanse hitlijst Billboard 200.

Amy Winehouse is hard op weg om Amerika te veroveren. Haar tweede album 'Back to black' kwam deze week binnen op de zevende plaats van de Amerikaanse hitlijst Billboard 200. Dat deed geen Britse artiest eerder. Een korte tournee moet haar plotse Amerikaanse succes bekronen, meldt het muziektijdschrift Billboard.

Tien optredens in plaatsen als San Francisco en New York mag de alom bejubelde artieste uit haar mouw schudden. Tussen eind april en half mei staat ze samen met de Britse bands Kaiser Chiefs en Klaxons op Amerikaanse podia.

De 23-jarige artieste, die de internationale hitlijsten bestormt met het jazzy nummer 'Rehab', is de nieuwe lieveling van de Amerikaanse muziekcritici. In Groot-Brittannië won ze de afgelopen jaren al tweemaal de prijs voor beste vrouwelijke artiest. Met haar debuutplaat 'Frank' sleepte ze bovendien de Britse Mercury Music Prize voor beste album in de wacht.

Naast haar opmerkelijke stemgeluid is er volop aandacht voor het roerige leven van de jonge zangeres. Uitlatingen over eetstoornissen en drankmisbruik maakten de zwartharige en rijkelijk van tatoeages voorziene muzikante tot een veelbesproken onderwerp.

'Back to black' stond deze week op de vijfde plaats van de Nederlandse Mega Album Top 100. Op 27 mei is Winehouse te zien op het muziekfestival Pinkpop in het Limburgse Landgraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen