Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jochem van Gelder blijft praatjes maken

Shownieuws

Acht seizoenen presenteert hij al Praatjesmakers, maar voor Jochem van Gelder is het einde nog niet in zicht. "We krijgen steeds meer aanmeldingen", zegt hij.

Acht seizoenen lang presenteert hij al Praatjesmakers, maar voor Jochem van Gelder is het einde van het programma nog lang niet in zicht. "We krijgen alleen maar meer aanmeldingen", vertelt de presentator. "Dus de keuze is reuze." Zondagavond presenteert hij de honderdste aflevering van de kindertalkshow.

De 43-jarige televisiemaker vindt dat zijn programma, waarin hij met jonge kinderen over allerlei onderwerpen praat, een tijdloos karakter heeft. "Het groeit met zijn tijd mee en blijft altijd leuk om naar te kijken", meent hij. "Het is het meest spontane programma op de televisie."

De kinderen, die hij op een lichtvoetige manier aan de tand voelt, zijn door de jaren heen wel veranderd. "Ze lijken tegenwoordig mondiger", legt Van Gelder uit. "Ze zijn minder onder indruk van camera's en het publiek. Maar ook ik ben veranderd. Ik ben rustiger geworden en durf het gesprek meer zijn loop te laten nemen."

Juist het onderdrukken van de neiging om het gesprek te sturen, maakt het programma volgens de presentator uniek. "Je moet kinderen serieus nemen en niet op je knieën gaan zitten. Wees eerlijk en laat hen zo veel mogelijk zelf vertellen. Meer dan veertig procent van de gesprekken gaat helemaal anders dan gepland, maar juist die zijn vaak het leukst."

De vaste NCRV-presentator, die zaterdag afviel in de talentenjacht 'So you wannabe a popstar', zit ook buiten Praatjesmakers niet verlegen om uitdagingen. Zijn verlangen om meer programma's voor volwassenen te presenteren, kan hij uitleven in de nieuwe talentenjacht Bijna Beroemd, die binnenkort van start gaat.

Zijn jonge fans hoeven niet bang te zijn dat Van Gelder zich vooral op een meerderjarig publiek gaat richten. In augustus verschijnt 'Jochems Sintboek', waarvoor hij onder meer Sinterklaasverhalen schreef. Eerder bracht hij twee Sinterklaas-cd's uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen