Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nichtje Gordon zingt op eigen kracht

Shownieuws

Deborah, het zingende nichtje van Gordon, heeft haar zangcarrière niet aan haar oom te danken. "Hij heeft me geholpen, maar ik heb het op eigen kracht gedaan."

Deborah, het zingende nichtje van Gordon, heeft haar zangcarrière niet aan haar oom te danken. "Gordon heeft me geholpen, maar ik heb het op eigen kracht gedaan. Ik heb zelf mijn platencontract binnengesleept", zegt de zangeres, wier debuutalbum 'Volg je hart' vorige maand verscheen.

De 21-jarige krullenbol werd door platenmaatschappij CNR benaderd voor een soloalbum, nadat ze vlak voor de eindstreep afviel bij het programma Popstars The Rivals. In de talentenjacht uit 2004 werden een meiden- en een jongensgroep gevormd. "En ik ben natuurlijk niet echt een type voor een meidengroepje, zoals je ziet", lacht de voluptueuze Deborah.

Pas toen ze al bezig was met de opnamen van haar soloalbum ging Deborah bij haar beroemde oom langs. "Toen kwam ik op een druilerige middag vorig jaar in maart bij hem binnen, met een cd-tje in mijn hand en was hij helemaal overdonderd", vertelt ze. "Hij vond het waanzinnig en zodoende hebben we besloten om iets te gaan doen."

Nichtje en oom namen vervolgens het duet 'Volg je hart' op. Maar ondanks de hoge verwachtingen werd de single, die begin september uitkwam, geen succes. Volgens Deborah ligt het drukke schema van oomlief daaraan ten grondslag. Hij was zo druk met zijn eigen album, dat we alleen maar een optreden bij de Mediamarkt konden doen en bij Life & Cooking. Ja, daar red je het niet mee."

Maar geen 'hard feelings' bij Deborah. "Ik kan het hem niet kwalijk nemen. Hij heeft het echt ontzettend druk." Ze heeft alleen maar goede woorden over voor het broertje van haar moeder. "Hij is een heel grote artiest. Ik ben ook heel erg trots op wat hij allemaal doet en kan. En ooit hoop ik dat ook allemaal waar te maken", vertelt ze. "Wat hij allemaal bereikt heeft is waanzinnig, het is gewoon echt een topper."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen