Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins William verliest vriendin in Irak

Shownieuws

De Britse prins William rouwt om een van zijn beste vrienden. De 24-jarige Joanna Yorke Dyer kwam donderdag om bij een bomaanslag bij de Iraakse stad Basra.

(Novum/AP) - De Britse prins William rouwt om een van zijn beste vrienden. De 24-jarige Joanna Yorke Dyer, met wie William studeerde aan de militaire academie Sandhurst, kwam donderdag om bij een bomaanslag bij de Iraakse stad Basra.

Een officiële verklaring van het Britse koningshuis stelt dat William 'diepbedroefd' is naar aanleiding van het bericht over de dood van Joanna Dyer. "Jo was een goede vriendin van hem op Sandhurst. De prins is in gedachten bij haar familie en vrienden, en zal voor hen bidden."

De 24-jarige prins, die na zijn vader Charles tweede is in de lijn van troonopvolging, studeerde in december af aan de militaire academie. Na een opleiding van 44 weken werd hij benoemd tot officier in het Britse leger. Zijn jongere broer Harry studeerde eerder vorig jaar af aan de opleiding in Zuid-Engeland. Harry wordt binnenkort, op eigen verzoek, uitgezonden naar Irak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen