Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Disney-huwelijk voor homo's

Shownieuws

Het Disney-sprookjeshuwelijk wordt ook toegankelijk voor homoseksuele stellen. Tot op heden mochten alleen heteroseksuele stellen trouwen in de Disney-parken.

(Novum/AP) - Het Disney-sprookjeshuwelijk wordt ook toegankelijk voor homoseksuele stellen. De Walt Disney Company maakte vrijdag bekend dat het zijn Fairy Tale Wedding-programma heeft opengesteld voor homo's en lesbiennes.

Tot op heden was een huwelijk in de themaparken en op de cruiseschepen van Disney alleen weggelegd voor stellen die eerder in ondertrouw waren gegaan, en een officieel homohuwelijk is in de meeste Amerikaanse staten niet mogelijk. Maar voortaan zijn er ook speciale ceremonies waarbij homo's en lesbo's elkaar eeuwige trouw beloven.

Het bedrijf besloot hiertoe nadat het een verzoek had gekregen van een homostel dat graag een sprookjesceremonie wilde. Een woordvoerder verklaarde dat de verandering in lijn is met het beleid van Disney om iedere gast het gevoel te geven welkom te zijn.

Een Disney-huwelijk kost tussen de zesduizend en 34 duizend euro. Bij de duurdere varianten is het mogelijk om het jawoord te geven voor het kasteel van Assepoester of een andere beroemde attractie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen