Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Abba-sterren winnen rechtszaak om musical

Shownieuws

Abba-sterren Björn en Benny hebben een rechtszaak gewonnen over wie het script voor een van hun musicals schreef. De rechter stelde hen vrijdag in het gelijk.

(Novum/AP) - De voormalige Abba-sterren Björn Ulvaeus en Benny Andersson hebben een rechtszaak gewonnen, waarmee het voor eens en altijd duidelijk moet zijn wie het script voor één van hun musicals heeft geschreven. Ulvaeus en Andersson zijn door een rechter in Stockholm in het gelijk gesteld.

De twee stonden in de rechtszaal tegenover Carl-Johan Seth, die oorspronkelijk was aangenomen voor het schrijven van het scenario van 'Kristina fran Duvemala'. De schrijver ziet zichzelf als de hoofdverantwoordelijke voor het uiteindelijke script. Volgens Ulvaeus en Andersson was zijn werk waardeloos en moesten ze daarom twee andere auteurs in de arm nemen.

'Kristina fran Duvemala' ging in 1995 in première en was een groot succes. Naar verwachting wordt de productie dit najaar op Broadway geïntroduceerd. De musical verhaalt over Zweedse emigranten die in 1850 naar de Verenigde Staten vertrokken.

Ulvaeus en Andersson waren in de jaren zeventig en tachtig de drijvende kracht achter het Zweedse kwartet Abba. Het tweetal schreef in 1984 de muziek voor de musical 'Chess'.

De musical 'Mamma mia!', met liedjes van Abba, werd eind jaren negentig een wereldwijde hit. In Nederland werd de productie van 2003 tot begin vorig jaar opgevoerd, met toneelvedettes als Simone Kleinsma en Lenette van Dongen in de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen