Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg mag Engeland niet in

Shownieuws

De Britse autoriteiten hebben Snoop Dogg de toegang tot Groot-Brittannië ontzegd. De Amerikaanse hiphopper toert momenteel samen met collega Diddy door Europa.

(Novum/AP) - De Britse autoriteiten hebben rapper Snoop Dogg de toegang tot Groot-Brittannië ontzegd. De Amerikaanse hiphopper toert momenteel samen met collega Diddy door Europa. Waarschijnlijk moet Snoop Dogg nu verstek laten gaan bij de vijf Britse concerten die het duo zou geven.

Het is niet duidelijk waarom de 35-jarige rapartiest, die eigenlijk Calvin Broadus heet, geen visum kreeg. Het Britse ministerie van binnenlandse zaken laat weten dat de toegang tot Groot-Brittannië kan worden geweigerd als het bezoek van de aanvrager ingaat tegen het publieke belang.

Snoop Dogg heeft zich in Engeland niet altijd van zijn beste kant laten zien. In april vorig jaar werden hij en vijf anderen gearresteerd toen ze een opstootje veroorzaakten op het Londense vliegveld Heathrow. Bij dat voorval raakten zeven mensen lichtgewond. Toen hij een jaar later Engeland wilde bezoeken, werd hem de toegang tot het land geweigerd.

De rapper, die hits scoorde als 'Drop it like it's hot', is geen onbekende van politie en justitie. Zo werd hij door de jaren heen beschuldigd van drugsgebruik, illegaal wapenbezit en mishandeling. Eerder deze maand werd Snoop Dogg wegens drugsgebruik opgepakt in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen