Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruth Jacott onzeker over rol Billie Holiday

Shownieuws

Ruth Jacott twijfelt of ze de rol van Billie Holiday eer kan aandoen. De zangeres is dit najaar te zien in een musical over de legendarische Holiday.

Ruth Jacott twijfelt of ze de rol van Billie Holiday eer kan aandoen. De goedlachse zangeres, die dit najaar is te zien in een musical over de legendarische Holiday, maakt zich vooral zorgen over haar mimiek. "Ik denk dat het een lastige klus wordt om niet te bewegen", vertelt ze zaterdag in De Telegraaf. "Het enige wat af en toe bewoog, was haar elleboog."

Zelf swingt de 46-jarige artieste juist graag over het podium. "Ik ben extravert", vertelt ze. "Maar voor Billie moet ik stokstijf blijven staan." In haar eerste musicalrol was die wilde expressie juist een voordeel. Jacott speelde tussen 1989 en 1992 in de musical 'Cats'.

Over haar stembereik maakt de zangeres zich minder zorgen, al is de kenmerkende rauwheid in de stem van Holiday niet eenvoudig te evenaren. "Ik heb wel een dramatische stem," redeneert Jacott, "maar dat rauwe en doorleefde van Billie zal knap moeilijk worden."

Zanglessen denkt de zangeres niet nodig te hebben. Die geeft ze liever zelf. Momenteel coacht Jacott presentator Beau van Erven Dorens in de talentenjacht 'Just the two of us' op Tien.

De nog naamloze musical over Holiday moet in december in première gaan. De repetities gaan dit najaar van start. De musical is een initiatief van V&V Entertainment, het productiebedrijf van Albert Verlinde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen