Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson witheet na beschuldiging van racisme

Shownieuws

Mel Gibson is donderdag uit zijn vel gesprongen nadat een kenner van de Mayacultuur hem beschuldigde van racisme. De ruzie ontstond tijdens een lezing.

Mel Gibson is donderdag uit zijn vel gesprongen nadat een kenner van de Mayacultuur hem beschuldigde van racisme. Dat meldt de entertainmentwebsite TMZ.com. De ruzie ontstond tijdens een lezing die de regisseur gaf over zijn film Apocalypto.

Volgens de deskundige zijn de slachterijen en de offerceremonies die in de film te zien zijn helemaal geen onderdeel van de cultuur. Ze vond de manier waarop de Maya's in de film worden neergezet racistisch. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee waarin Gibson zijn woede niet meer kon beheersen. Hij schreeuwde: "Ach mens, rot toch op, als je het allemaal zo goed weet, dan ga je toch lekker zelf een film maken."

De woordvoerder van Gibson liet weten dat de vrouw het evenement verstoorde, onbeleefd was en uiteindelijk door de beveiliging moest worden verwijderd.

Het is niet de eerste keer dat Gibson vanwege een controversiële film het nieuws haalt. In 2004 bracht hij de film 'The Passion of the Christ' uit, die toen wereldwijd voor veel ophef zorgde. De film werd vorig jaar door het tijdschrift Entertainment Weekly uitgeroepen tot meest omstreden film aller tijden. Alle media-aandacht legde de film geen windeieren, hij leverde ruim 290 miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen